Multimedia Newsroom
Images & footage available to download at no charge. They may not be sold or transferred to a third party or used for commercial purpose. Caution: our footage can be distressing.

22-01-2024 | Latest News , Europe & Central Asia

Україна: Тисячі сімей в прифронтових районах отримали паливні матеріали для захисту від суворих зимових морозів

Тисячі сімей, що живуть у прифронтових районах, потерпають від мінусових температур, зокрема через серйозні пошкодження критично важливої інфраструктури, такої як системи водо- та електропостачання, внаслідок бойових дій, що тривають.

Глава делегації МКЧХ в Україні Юрг Еглін каже: «Населення в сільських та прифронтових районах перебуває у вкрай скрутному становищі. Через бойові дії вже тисячі людей були вимушені покинути свої домівки. Ті, що залишилися, вимушені протистояти морозам, а серед них є й найбільш вразливі верстви населення, такі як діти, люди з інвалідністю та люди похилого віку».

МКЧХ підтримав близько 28 200 людей (10 600 сімей), надавши грошову допомогу, паливні брикети, дрова чи інші предмети першої необхідності, зокрема буржуйки, щоб допомогти їм зігрітися цієї зими. МКЧХ передав до прифронтових та важкодоступних районів 5147 тонн твердого палива, а також здійснив роздачі матеріалів для аварійного ремонту будинків, які були серйозно пошкоджені внаслідок бойових дій. У 2023 році понад 353 000 людей по всій країні в районах, що постраждали від конфлікту, отримали грошову підтримку для покриття різних потреб.

Напередодні зими МКЧХ посилив свою підтримку районних підприємств теплопостачання, електростанцій та електроінфраструктури, що обслуговують 1,6 млн людей у постраждалих районах. До цієї підтримки увійшли передача трансформаторів, генераторів та здійснення ремонтних робіт для комунальних підприємств.

«МКЧХ є однією із небагатьох гуманітарних організацій, які здатні надавати допомогу населенню у важкодоступних районах, але цього недостатньо», – каже пан Еглін. «Захист, що передбачений міжнародним гуманітарним правом (МГП) для цивільних осіб та цивільної інфраструктури, від якої вони залежать, включно з системами електро-, водо- та теплопостачання, має бути забезпечено за будь-яких обставин».

Для отримання детальнішої інформації, просимо звертатися:

Achille Després, ICRC Kyiv (English, French, Italian)
+380 50 324 31 80, adepres@icrc.org

Oleksandr Vlasenko, ICRC Kyiv (Ukrainian, Russian, English)
+380 95 262 80 23, ovlasenko@icrc.org

Duration : 1m 20s
Size : 41.3 MB
On Screen Credit: ICRC or logo

More Related News