Multimedia Newsroom
Images & footage available to download at no charge. They may not be sold or transferred to a third party or used for commercial purpose. Caution: our footage can be distressing.

12-12-2022 | Latest News , Europe & Central Asia

Україна: президент мкчх проводить зустрічі з представниками органів влади, сім’ями військовополонених та мешканцями громад, що постраждали від міжнародного збройного конфлікту

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста завершила чотириденний візит до України, протягом якого вона відвідала Одесу, Миколаїв, Херсонську область та Київ та провела зустрічі з представниками органів влади, сім’ями військовополонених та мешканцями громад, що постраждали від міжнародного збройного конфлікту.

«Я бачила спустошені землі», – сказала Президент МКЧХ Мір’яна Сполярич. «Я бачила зруйновані оселі та сім’ї, що були вимушені залишити рідний край. Відключення електрики стали нормою, і через це особливо тяжко зараз, коли починається зима. Саме тому я продовжую наполягати на тому, наскільки актуальним та важливим є міжнародне гуманітарне право».

Валерій, мешканець села Посад-Покровського Херсонської області, пояснює масштаб руйнувань, яких зазнав його будинок внаслідок бойових дій: «Наш будинок сильно зруйнований, сильно пошкоджений. Розбито все. Все, про що ми дбали, що ми заробляли своїм непосильним трудом – все знищено».

Останніми тижнями команди МКЧХ відвідали ще більше військовополонених, що їх утримують Росія та Україна, і це надало делегатам можливість перевірити їхній стан та поводження з ними, передати звістки їхнім сім’ям та передати речі особистого користування, зокрема ковдри, теплий одяг, гігієнічні засоби та книги.

«Я продовжую наполягати, що нам має бути надано доступ до всіх військовополонених та всіх цивільних інтернованих осіб, незалежно від місць їхнього утримання», – сказала Президент Сполярич. «Ми повинні викраяти місце для людяності там, де зберегти людяність найскладніше. Саме для цього було створено неупереджену та нейтральну гуманітарну допомогу».

Під час свого візиту Президент Сполярич зустрілася з Керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, головами Херсонської та Миколаївської обласних державних адміністрацій, а також із керівництвом Товариства Червоного Хреста України. В неділю візит пані Сполярич завершився.

«Я завершую свій перший візит до України в якості нового президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста», – сказала Президент Сполярич. «Я дуже вдячна за обговорення та зустрічі з представниками органів влади та мешканцями постраждалих громад. Я зустрілася з сім’ями, що шукають своїх родичів або намагаються зв’язатися з ними там, де їх утримують. Я говорила з молодим чоловіком, який у відчаї намагається знайти свого брата».

МКЧХ разом зі своїми партнерами по Міжнародному Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, як і раніше, прагне допомогти тим, хто найбільше постраждає від міжнародного збройного конфлікту в 2023 році. До цього входить, зокрема, робота, спрямована на закликання до дотримання міжнародного гуманітарного права та інших діючих норм включно з захистом цивільних осіб та життєво необхідних послуг.

Для отримання додаткової інформації просимо звертатися:

Oleksandr Vlasenko, ICRC Kyiv (Ukrainian, English), +380 95 262 80 23, ovlasenko@icrc.org
Jesus Serrano, ICRC Kyiv (English, French, Spanish) +380 95 262 84 22, jserranoredondo@icrc.org
Crystal Wells (English), ICRC Geneva, +41 79 642 80 56, cwells@icrc.org
Jason Straziuso (English, French), ICRC Geneva, +41 79 949 35 12, jstraziuso@icrc.org

ОПИС ФРАГМЕНТІВ ВІДЕО:

Тривалість: 8:21 хвилин

Дата зйомки: 8 грудня 2022 р.

ОператориЄвген Носенко / Хесус Андрес Серрано Редондо / Шузо Сато

Редактор: Наталія Валчі

Авторські права: МКЧХ – доступ до всього

Зазначення авторства на екрані: МКЧХ текстом або логотип МКЧХ

ЗВУКОВІ ФРАГМЕНТИ: 

00:00 – 01:23 Мір’яна Сполярич, Президент МКЧХ.

«Я завершую свій перший візит до України в якості нового президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Я дуже вдячна за обговорення та зустрічі з представниками органів влади та мешканцями постраждалих громад. Я зустрілася з сім’ями, що шукають своїх родичів або намагаються зв’язатися з ними там, де їх утримують. Я говорила з молодим чоловіком, який у відчаї намагається знайти свого брата.

Я бачила спустошені землі. Я бачила зруйновані оселі та сім’ї, що були вимушені залишити рідний край. Відключення електрики стали нормою, і через це особливо тяжко зараз, коли починається зима.

Саме тому я продовжую наполягати на тому, наскільки актуальним та важливим є міжнародне гуманітарне право. Я продовжую наполягати, що нам має бути надано доступ до всіх військовополонених та всіх цивільних інтернованих осіб, незалежно від місць їхнього утримання.

Ми повинні викраяти місце для людяності там, де зберегти людяність найскладніше. Саме для цього було створено неупереджену та нейтральну гуманітарну допомогу».

01:23 – 02:06 Реєстрація на отримання грошової допомоги сімей, що живуть у Миколаївській та Херсонській областях, за допомогою волонтерів Товариства Червоного Хреста України.

02:06 – 03:06 Валерій, мешканець села Посад-Покровського Херсонської області, показує масштаб руйнувань, яких зазнав його будинок внаслідок бойових дій.

03:06 – 03:53 Валерій говорить, дивлячись у камеру.

Валерій: «Наш будинок сильно зруйнований, сильно пошкоджений. Розбито все. Все, про що ми дбали, все, що ми заробляли своїм непосильним трудом – все знищено. Живемо ми в дуже поганих умовах: дощ іде – дахи протікають. Сарай ми, звичайно, своїми силами відремонтували, бо там худоба в нас стоїть – худобу жалко. Ну, а ми в куточку перебиваємось».

Питання: «Скільки разів влучило у ваш будинок?»

Валерій: «У нас був приліт снаряда прямо у дворі, це перший. Другий – біля воріт. І на городі, мабуть штук п’ять снарядів вибухнули. І один снаряд артилерійський лежить нерозірваний».

03:53 – 05:00 Люди набирають воду в пунктах роздачі води, роботу яких підтримують волонтери Товариства Червоного Хреста України за підтримки МКЧХ.

05:00 – 05:30 Персонал та волонтери Товариства Червоного Хреста України показують Президенту Сполярич, де та як відбувається фільтрація та роздача води населенню.

05:30 – 07:00 Зруйновані будівлі в Миколаївській та Херсонській областях. 

07:00– 7:56 Президент Сполярич проводить зустріч із сім’ями військовополонених.

07:56 – 08:21 Президент Сполярич проводить зустріч з головою Миколаївської ОДА Віталєм Кімом.

--

 

Duration : 8m 20s
Size : 641.6 MB
On Screen Credit: ICRC or logo

More Related News