Multimedia Newsroom
Images & footage available to download at no charge. They may not be sold or transferred to a third party or used for commercial purpose. Caution: our footage can be distressing.

16-11-2022 | Latest News , Middle East , Europe & Central Asia

Міжнародний збройний конфлікт між Росією та Україною: МКЧХ доставив медичні матеріали та необхідну допомогу у Херсон та навколишні села

Команда Міжнародного комітету Червоного Хреста, що складається з медичного персоналу, інженерів водопровідних мереж та фахівців з управління ризиками, пов'язаними з вибухонебезпечними боєприпасами та мінами, доставила у вівторок допомогу у Херсон та оцінила гуманітарну ситуацію.

«У Херсоні наявні величезні потреби, проте ми також побачили неймовірну витривалість з боку людей, волонтерів та медичних працівників, які пережили великі труднощі і перебувають у суворих умовами», – зазначив під час візиту голова делегації МКЧХ в Україні Стефан Сакалян.

МКЧХ за доставив до двох лікарень медичні матеріали, яких достатньо для лікування 500 поранених пацієнтів, а також 2000 пацієнтів, які потребують первинної медико-санітарної допомоги протягом 3х місяців; доставив до психіатричної лікарні 600 продуктових та гігієнічних наборів, надав допомогу місцевим установам з водопостачання, передавши вантажний автомобіль для води, а також підтримав нашого партнера, Товариство Червоного Хреста України, що наразі надає допомогу найбільш вразливим категоріям населення, передавши 600 продуктових та гігієнічних наборів.

Для населення Херсона існують багато інших нагальних проблем: відновлення зв'язку, щоб люди могли спілкуватися зі своїми близькими; ремонт пошкоджених електростанцій, від яких відрізане тепло та електроенергія для жителів, і від яких залежить доступ до очищення водопроводів та каналізації; а також забезпечення доступу до чистої питної води.

Команда також зустрілася з Херсонською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, а також представниками місцевого самоврядування, аби краще зрозуміти ці найбільш критичні потреби та відреагувати на них. Ці відносини є ключовою ланкою між МКЧХ та громадами, які

МКЧХ залишається на місцях та готовий підтримувати населення у місті та в сільських місцевостях регіону, де гуманітарні потреби також є величезними.

Для додаткової інформації:

Jennifer Sparks, ICRC Geneva (English), +41792173200 jsparks@icrc.org

Achille Després, ICRC Kyiv (English, French, Italian) +380 50 324 31 80, adespres@icrc.org

Galina Balzamova, ICRC Moscow (English, Russian) +7 903 545 35 34, gbalzamova@icrc.org

Журнал:

00:00-00:52 Голова делегації Стефан Сакалян

Сьогодні я у місті Херсон разом з багатопрофільною командою МКЧХ.

У нас дві мети. Перш за все, це надати екстрену допомогу трьом різним лікарням, а також обласній організації Товариства Червоного Хреста України, який має поповнити свої запаси, щоб мати можливість допомагати населенню.

І друга мета нашої місії – це оцінити гуманітарні потреби тут.

Гуманітарних потреб виявляється багато.

Ми чуємо про проблеми з електрикою. Ми чуємо про проблеми з водою. Ми чуємо про проблеми з продуктами харчування та предметами першої необхідності.

Але ми також чуємо і про збройну небезпеку.

І саме тому ми приїхали не тільки з лікарями та інженерами водопровідних мереж, а й з інженерами, які спеціалізуються на вибухових пристроях та мінах, - щоб таким чином забезпечити безпеку людей у місті, у той час коли ми надаємо гуманітарну допомогу.

00:52-00:58  Команда МКЧХ заходить на об’єкт

00:59-01:43 Стефан Сакалян розмовляє з місцевими жителями

01:43-03:23 Розподіл продуктів харчування, гігієни та медичних матеріалів

03:23-03:43 Команда МКЧХ спілкується з місцевим жителем

Duration : 3m 41s
Size : 284.2 MB
On Screen Credit: ICRC or logo

More Related News